Undervisningsstande

Sund Krops undervisningsstande

- hvad underviser vi i?

Projekt Sund Krop er bygget op om seks forskellige undervisningsstande, der sammen vil give børnene den bedste helhedsforståelse af den syge og den raske krop, samt mødet med den primære sundhedssektor (hos lægen).

 

Ved besøg af Sund Krop, kan du udvælge de fire undervisningsstabnde, som vil passe bedst til din klasse. Hver undervisningsstand tager ca. 25 min og er beregnet til 8 til 12 børn. Normaltvis underviser Sund Krop en til to (op til tre) klasser, hvor børnene i grupper roterer mellem fire udvalgte undervisningsstande. Vi underviser primært indskolingsklasser.

 

Vi starter altid med en fælles introduktion, evt. en opvarmningsleg før de bliver delt ind i grupper. På de forskellige stande vil børnene gennem leg aktiveres og blive klogere på "hjernen", "hjertet og lungerne", "knoglerne og musklerne", "fordøjelsen", "hygiejne" eller hvad det vil sige at være "hos lægen".

 

Herunder kan du læse mere om de forskellige undervisningsstande og finde ud af hvilke, der passer til netop til din klasse. Kontakt os gerne med hvilke i ønsker.

Hjernen

Kan man leve uden en hjerne? Og hvad er det nu lige, vi skal bruge den store klump i hovedet til? Hvordan bruger vi hjernen til at sanse? Og kan den snydes?

På hjernestanden snakker vi altid både om sanser og hukommelse, og hvis det er ønske, hvordan ens hu-mør og aktivitetsniveau kan foran-dres hvis man bliver syg i psyken.

Fordøjelsen

Hvad sker der med maden fra den kommer ind gennem munden til den havner i toilettet? Hvorfor er noget mad bedre for maven end andet? Og hvor smager tungen hvad?

På fordøjelsesstanden gennemgår vi mave-tarm systemet fra start til slut, følger maden, tester smagssansen og snakker om sunde og usunde madpakker.

 

Hjertet og lungerne

Hvad bruges hjertet til? Hvordan trækker vi vejret, og hvad sker der egentligt med lungerne når vi gør det?

På hjerte-lungestanden tager vi rigtige grisehjerter og -lunger med og demonstrerer imens vi snakker. Her får børnene lov til både at se og røre, og de er med hele vejen når vi viser hjertekamre og puster lunger op.

Hygiejne

Hvorfor vasker vi fingrer? Og hvad er det lige der sker, når man får influ-enza og hvad har det med bakterier og virus at gøre?

På hygiejnestanden tager vi vores allerbedste sladrecreme med, som sladre om hvor godt børnene vasker hænder. Vi snakker god hygiejne og hvordan den gode håndvask forløber.

Knoglerne og musklerne

Hvad er knogler? Hvorfor har vi dem? Hvad sker der når vi brækker dem? Hvordan bevæger vi os?

På muskel/knoglestanden leger vi os gennem skelettet, snakker om dets funktion, og hvorfor de der muskler egentlig er så vigtige for bevæg-elserne. Derudover fortæller vi om, hvordan vi bruger kroppen i sport og hvorfor vi nogengange får skader.

 

Hos lægen

Hvorfor går vi til lægen? Kommer blodet tilbage når vi får taget blod-prøver? Hvad er blodtryk? Og hvorfor er det lige jeg skal vaccineres?

På lægestanden tager vi lægeudstyr med, viser hvordan en blodprøve tages, og snakker om hvad en vaccine egentlig er. Her får børnene lov at prøve udstyret, så de ved hvad det er, næste gang de skal til lægen.

Kontakt

 

Bamsehospitalet IMCC, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Email: Bamsehospitalet@IMCC.dk

CVR: 30865219

 

 

Følg os her

Facebook Instagram Youtube

Støt os

 

Via bankoverførsel til vores konto i Merkur Bank

Reg-nr: 8401 Konto-nr: 1738626

Mærket "Bamsehospitalet" i emnefeltet.

 

 

Læs mere her

Om donation Om fradragsregler Som frivillig

- en del af IMCC

®